Home » Servicii » Testarea Integritatii

Testarea Integritatii

In ziua de astazi din ce in ce mai multe firme se confrunta cu pagube financiare suferite din vina fraudelor, cu referinta speciala la cele "colaterale", care provin din pricina deteriorarii relatiitor de afaceri, afectarea moralului si pierderea motivatiei angajatilor si stirbirea reputatiei marcii. Chiar daca deturnarea de fonduri si active e cea mai frecventa infractiune economica practicata la nivel mondial, si chiar la nivel regional. Firmele si companiile din Romania nu o percep ca pe o amenintare importanta.

Infractiunea raportata in modul cel mai frecvent de catre firmele din Romania este abuzul de incredere, respectiv infaptuirea unor actiuni intentionate sa induca in eroare persoanele cu functii importante obtinand in felul acesta castiguri financiare sau avantaje personale.

Unul din serviciile oferite de Pro Veritas Detectivi Investigatii este "Testul de integritate", un serviciu vital si absolut necesar pentru orice om de afaceri care doreste sa stie riscul de a fi tradat de un angajat propriu. Procedeul se rezuma la crearea unui scenariu si introducerea intr-un mod controlat a angajatilor in situatii identice sau asemanatoare cu cele care s-ar petrece daca si-ar trada angajatorul.

Aceste scenarii sunt puse cap la cap  de catre expertii de la Pro Veritas Detectivi Investigatii alaturi de reprezentantii clientului. Acestea necesita pregatiri ample urmand sa creeze premise identice cu cele din realitate.

Detectivii nostrii vor analiza comportamentul angajatilor vizati pe o perioada de cateva zile pentru adunarea informatiilor.

Pro Veritas nu urmareste sa corupa un angajat in scenariile sale ci doar sa arate daca acesta poate sa reziste in fata unor tentatii decente. Detectivii nostri nu vor oferi tentatii de ordinul sutelor de mii de dolari doar pentru a demonstra ca un angajat cedeaza.

La cererea angajatorului unul dintre detectivii Pro Veritas va analiza impreuna cu angajatorul si angajatii testati filmarile luate in timpul testului, la finalul acestuia.

Tot atunci se va putea efectua un instructaj despre cum sa va protejati de scurgerile de informatii.